Historian Armand Goșu: “Vladimir Putin will attack a NATO state. I will give you in writing. Not tomorrow, not the day after tomorrow, but it will happen” – Stirileprotv.ro

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/armand-gosu-putin-va-ataca-un-stat-nato-v-o-dau-in-scris-nu-maine-nu-poimaine-dar-se-va-intampla.html

Posted by Impossible-Ad-3586

4 Comments

  1. Impossible-Ad-3586 on

    Vladimir Putin va ataca cu siguranță un stat NATO, cel mai probabil printr-o ofensivă de tip hibrid, mizând pe disensiunile din rândul Aliaților, care ar ezita să intervină în baza articolul 5 din Tratat.

    Afirmația a fost făcută de istoricul Armand Goșu, expert în istoria politică a Rusiei, într-un interviu pentru știrileprotv.ro, realizat de Cristian Leonte.

    “(Putin) va ataca un stat NATO, absolut. Va ataca hibrid. Foarte simplu. Deci Putin va testa NATO nu prin drone, nu prin avioane, bombițe care pică… Nu, Putin va ataca un stat NATO. Hibrid sau cum îl va ataca, dar n-am nicio îndoială. Vă dau în scris. (…) Nu mâine, nu poimâine, dar se va întâmpla. Ne-a spus-o Putin că se întâmplă. Ne-a spus ce va face!”, a declarat Goșu.

    Totuși, el este de părere că nu România va fi prima țintă a liderului de la Kremlin, deși țara noastră “se află în meniul” acestuia. Mai degrabă, apreciază Goșu, Putin își va îndrepta atenția către unul din statele baltice sau chiar către Polonia.

    Interviul e mai lung, il gasiti pe site.

  2. Goșu cam încurcă timpurile: pune la viitor, ceea ce este deja prezent. Atacuri rusești hibride asupra unor state NATO au loc permanent.

  3. daguerrotype_type on

    “You should never ask a historian to predict the future—we have enough trouble predicting the past.” AJP Taylor

    Fuck me, inainte de invazia Ucrainei, expertii in relatii internationale (care au oleaca mai multa libertate de a incerca sa prezica viitorul decat istoricii) ziceau ca invazia nu o sa se intample, cel putin majoritatea sustineau asta.