What you got from the Serbs is a fake tomos – interview with the right hand of the Ecumenical Patriarch – 360 Degrees





Posted by v1aknest

3 Comments

  1. I’m-a fucking say it.

    Црквата ни е полна со невидени предавници.

  2. 1. Типов не гледа во очи гледај само гледа доле, горе, лево десно. Тоа ти е основна психологија дека лаже или не му е комфорно да го збори ова.

    2. Грците без разлика колкѕ се наводни браќа на Србите, на крајот на денот секогаш се со Англичаните/ Американците. И сега поради конфликтот со Русија , гледаш што прават,го подржуваат Косово , демек се бореле за МПЦ да биде независна итн.

    3. Москва има многу поголема моќ и пари од Вселенската патријаршија и е целосно надвор од контрола на Цариград. Ова е слично на кога се големата шизма од 1054, само сега меѓу Цариград и Москва. Ако видиш што се случи во Украина, тоа е уште поголемо лудило ,таму имаш Московска Црква и Црква на Вселенската ПАтријаршија, а и двете се наводно Украински цркви.

    Мојот заклучок е да не избрзуваме, мислам дека пукна меѓу Грците и Срвите поради ова со Русија, бидејќи ако избрзаме и да речеме ни дадат абтокефалност на некаква Охридкса Архиепископија, може да има раскол и да имаш како во Украине уште една црква. Ќе видиме, има време.

  3. А затоа ја ништо не осетив од благодетите негови, лажен бил!
    Штета, ај другиот пат.