After the election, there are many posts from people who are disappointed and angry about how Slovaks voted. We ask: why? Why do so many Slovaks not mind that we are ruled by semi-literates? Should the generation from the communist era die out? Is it simply bad Slovak genetics? Of course, there is not such a simple answer to these questions that can fit in the comments. So anyone who is really interested in the state of society in Slovakia must listen to this podcast. Although it is from the period after the parliamentary elections, both the parliamentary and presidential elections confirm the mindset of the majority of Slovaks – a mindset that the majority of Slovaks will probably have for a long time to come, despite political fluctuations in the future:

[Michal Vašečka: Sme infantilná spoločnosť s poddanskou mentalitou](https://youtu.be/AZ6V_zuv-V4?si=JNMCnE1vTcoZKoct)

https://old.reddit.com/r/Slovakia/comments/1c1p5zy/prečo_sú_slováci_tak_jbnutý_národ_zmení_sa_to_keď/

Posted by LogicalLearner

8 Comments

  1. Glorious_Slovakia on

    Michal Vašečka by nemusel súdiť podľa svojej infatilnej a poddanskej mentality celé Slovensko. Je to čisto jeho súkromný problém.

  2. Professional-Owl3008 on

    Mečiar pred 30 rokmi vyhral voľby. Po 30 rokoch tu vládne Fico, ktorý by najradšej pochoval demokraciu.

    Vážne si niekto myslí, že o 30 rokov sa tu budú mať veci inak? Veď mnohí mladí čo volili Fica a teraz Pelleho ani nepamätajú Mečiara či Dzurindu. 18 ročný ktorí mohli voliť sa narodili v 2006. V tomto čase btw Fico len zložil svoju 1. vládu.

  3. Môj osobný pohľad na vec je že voličmi smeru a hlasu niesu len starý ľudia aj ja osobne poznám veľa mladých ľudí ktorý dobrovoľne a úmyselne tieto strany volia ale tak poznám aj takých ktorý dlho volili kotlebu takže sa nedá čakať že zato že je niekto nieje dôchodca tak hneď voli ps alebo sas alebo iné menej divoké strany proste umieranim dôchodcov sa situácia nezmení ty len proste tráviš čas v diskusiách kde sú tí názory blízke tak ako aj oni trávia čas tam kde sú im názory podobne

  4. Tieto Vaseckove názory som tu už spominal…downvotovany do oblivionu 🙂 Problém Slovenska nieje len nejaký ľahko manipulovatelny “kysucky murar” ale tieto slusno kadre s ružovými okuliarmi na ksichte túto krajinu pošlú do riti úplne rovnako

  5. Mozno keby sa v skolach uci ake boli billboardy pocas novodobej historie po slovensku a co sa realne urobilo…