Rareș Bogdan: If we fail to return 2-3 million Romanians home, in 5 years we will have 3 million people coming from Asia

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/rares-bogdan-daca-nu-reusim-sa-intoarcem-2-3-milioane-de-romani-acasa-in-5-ani-vom-avea-3-milioane-de-oameni-veniti-din-asia-2754357

Posted by itrustpeople

30 Comments

  1. Angry_Penguin_78 on

    Deci vom avea 1.5 mil de oameni din Asia.

    Asta pentru ca 50% vor fi inlocuiti de AI

  2. Ok, si? Sincer mai bine 10000 de vietnamezi decat 1 Rares Bogdan. Macar oamenii aia contribuie pozitiv la societatea noastra.

  3. Worth_Comfortable_99 on

    Cuae, eu vin… da scapa de coruptie prima oara. Nu vreau o tara perfecta, dar vreau parghii sa pot sa o imbunatatesc. Cand ma duc la o institutie publica sa ma plang de x, y, z, nu vreau sa fiu trimis acasa pt ca n-am dosar cu sina si nu vreau sa vb cu sefu’ tau la telefon.

    Exact, milioane de asiatici vor fi!

  4. CFR-istuldesubTampa on

    Cum ar fi să creșteți salariul minim pe economie conform cu legea coșului minim? Ar fi un prim pas.

    Cum ar fi ca toți corupții să facă pușcărie 15-20 de ani? Ar fi un al doilea pas

    Cum ar fi ca instituțiile statului să lucreze pentru cetățean? Ar fi un al treilea pas

  5. Aia sunt cuminti, nu cer de mancare si muncesc zi si noapte.
    Mai ales sunt cuminti si nu cer bani multi.

  6. Pai si nu e treaba voastra sa ii convingeti sa se intoarca? Pana acum tot ce ati convins a fost exact contrariul :))

  7. Daca ai scoate acele pensii speciale pt aia 1.3 milioane de burtosi si inutile, da, ai avea cu ce sa platesti inca vreo 5mil de romani. Ar bubui industria, dar sa fim seriosi, sa vezi tu roman sa renunte la cascavalu lui, pt “fratele” de care tot pretinde ca-l freaca grija, e mai sf decat AI care va da la tarnacop la pret de minim pe economie

  8. De unde 3 mil dacă guvernul a stabilit un plafon de maxim 150k care pot fi aduși de patroni cu acte în regulă / an? Patronatele au cerut 300-400k fiind mare nevoie de forță de muncă în nșpe mii domenii de activitate, dar statul ăsta abuziv comunist se bagă unde nu îi fierbe oala și impune limitări care nu-și au locul…

    Oricum, ca să vină 3 mil în următorii 5 ani trebuie să vină 600k / an. Nu mai vorbesc că o parte semnificativă din cei ce vin au doar reședință temporară și vin să facă niște bani pt ca mai apoi să meargă în Vest…deci rămân MULT SUB 150 K / an…dar Rareș delirează ca de obicei.

  9. New_Land_6144 on

    In principiu are dreptate dar de ce sa plateasca statul ( **adica cetatenii !!! ca nu da de la el din buzunar**) pachete financiare pt cei plecati ??? Wtf ?? Ia redu pragul de furt acceptabil din banul public la 0, cu puscarie cu executare de la 15 ani in sus, elimina complet pensiile speciale , redu aparatul de stat la jumatate – ma refer la birocrati nu la profesori, medici, etc- , btw 300 parlamentari…? , construieste infrastructura ( scoli, spitale, apa curenta, canalizare, cai ferate, sosele, etc) , digitalizeaza administratia locala, samd si atunci poate-poate vor incepe sa se mai intoatrca unii in Romania. Cei plecati in ultimii 10-15 ani n-au mai plecat din cauza banilor ci din cauzele mentionate anterior. Pe astia nu-i momesti cu pachete financiare. Btw, o badana o fi cistigind 6-800€ lunar dar are casa/masa asigurate, deci practic banii astia sint savings.

    Dar cei mai multi dintre cei plecati isi au deja rostul lor in tarile de adoptie iar pt copiii lor nascuti si crescuti acolo Romania inseamna cel mult tara bunicilor, in rest…nu se vor muta in Romania niciodata, pt astia mici/tineri Romania reprezinta doar asa, o curiozitate.

    Asa ca zice pacaliciul asta nu e fals, doar ca tardiv. Oricum nu exista nici un plan in privinta asta, doar gargara electorala.

  10. ConstantCapable9101 on

    Sincer ii prefer pe astia de o mie de ori decat pe valorile noastre plecate prin italia

  11. Mama, da ce i-au facut asiaticii lui vreodata de are asa boala pe ei?

    In alta ordine de idei lumea ar fi un loc mai bun fara oameni ca Rares Bogdan in ea.

  12. Dramatic-Menu-6040 on

    La 10 august pentru justiție și diaspora am demonstrat, Carmen priza și Dirijorul cu acordul lui KWI ne-au gazat de ne-o luat dracu.

  13. MightyPig1911 on

    Rares Bogdan un pacalici pentru care creșterea salariului minim ar trebui să fie o prioritate pentru a asigura un trai decent românilor. Salariul minim actual nu acoperă nevoile de bază, iar mulți compatrioți sunt obligați să plece în străinătate pentru a câștiga un salariu decent. Clasa politică are datoria de a implementa “solutii” care să îmbunătățească viața cetățenilor români și să combată migrația forței de muncă. Importul de forță de muncă ieftină si exploatarea muncitorilor din țări mai sărace nu este o soluție durabilă și nu va face decât să accentueze problemele din România.

  14. ChildhoodEntire6674 on

    Gunoiul asta zice bine, dar si mai bine ar trebui sa spuna ca oamenii nu mai emigreaza de foame, ci din principii si satui de jegurile ca el.

  15. SpareManager on

    pai degeaba incearca sa intoarca romani acasa cand ei sunt motivul pentru care au plecat. scopul lor ar trebui sa fie sa faca viata mai buna astora din tara sa nu plece si ei

  16. Accomplished-Moose50 on

    Bogdănele, mai tăiem pensiile speciale în 30 de zile? 
    Încă nu au trecut 30 de zile? Te ți de cuvânt, așai?

  17. Cum ar fi ca justiția şi presa să fie cu adevărat independente?

    Cum ar fi ca instituțiile statului să nu mai fie căpuşate de toți unchii, mătuşile, frații şi amantele ṣi să angajeze pe bune persoane competente?

    Cum ar fi ca banii alocați pentru proiecte să fie folosiți în întregime ṣi pe bune pentru a le implementa ṣi nu sifonați de firmele cuplate la ciolan?

    Cum ar fi ca toți doctoranzii de carton să fie judecați şi diplomele false să le fie retrase?

    Cum ar fi ca derapajele persoanelor publice şi actele de corupție să fie taxate pe bune ṣi nu întinse la nesfârşit şi spălate?

    Cum ar fi să nu mai împărțim populația în speciali şi plebe?

    Cum ar fi ca în fucking 2024 să avem şi noi servicii digitale performante menite să facă cetățeanului viața mai uşoară şi nu toate abominațiile făcute în batjocură? (econsulat.ro 🤮)

    Cum ar fi ca impostura şi nesimțirea să nu mai fie considerate, efectiv, virtuți – pentru a putea să oferim o platformă persoanelor care muncesc pe bune, cinstit şi profesionist?

    Cum ar fi ca toți politicienii actuali care impersonează şi duc la rang de artă mai sus numitele “virtuți” să nu mai fie promovate şi susținute în spațiul public?

    Cum ar fi Rareşe? Ați alungat o masă imensă de persoane competente şi profesioniste şi acum vă arde că nu aveți pe cine fura. Sugeți pula!

    Cu scârbă,

    Un expat

  18. TessellatedMind on

    Mișcările de populație sunt un fenomen global de când timpul. Din păcate tot de cât timpul mulți oameni continuă să pună botul la teoriile astea aberante.

  19. blowfish1717 on

    Sa ne întoarcem, nu? Când avem la conducere oameni ca Rareș Bogdan, care promite ca ne scapa de ciuma roșie, iar a doua zi ii pupa-n cour pe ciumați.